Rólam

Szia, Balog Anna vagyok! Boldogságtréner. Nő, feleség, háromgyermekes anyuka, kutyás-macskás-lovas, ThetaHealing® konzulens, life és business coach, politológus-közgazdász.

Önismerettel akkor kezdtem el igazán foglalkozni, amikor –mint ahogy ez sokaknál lenni szokott– szinte romokban hevert az életem…

A történetem

Balog Anna, lóasszisztalta tréner, life & business coach, ThetaHealing konzulens, háromgyermekes anya, feleség, ló-kutya- és macskatartó. Veszprém mellett élek családommal és állataimmal. A lovak iránti szeretet és tisztelet már egészen gyermekkorom óta jelen van az életemben: nyolc évesen kezdtem el – a szüleim hosszas megdolgozásának eredményeként – lovagolni. Ez a szenvedély, ez az életforma egész életemet végig kísérte, melynek – eddigi csúcspontját a saját lovakkal való mindennapi együttélés és a velük való munka, hivatás jelenti. Segítőként számomra ez a módszer egy csodálatos, varázslatos és egyben nagyon hatékony lehetőséget jelent, amelyet szeretnék a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tenni.

A lóasszisztálta tréninghez azonban mégis egy hosszabb út vezetett…

2015-ben – egy mások számára boldognak tűnő időszakban – úgy éreztem minden összeomlik körülöttem.

Kétségbeesettnek, elveszettnek, szomorúnak, magányosnak éreztem magam, annak ellenére, hogy a külső körülményeim, az élethelyzetem ezt nem feltétlenül indokolta. A körülöttem lévő emberek nem értették mi a baj: éreztem azt az elvárást, azt a nyomást, hogy most kellene a legboldogabbnak, legkiegyensúlyozottabbnak lenni, most kellene igazán élvezni az életet. Belül mégis szenvedtem. Fásult és szomorú voltam, nem volt energiám, a lelki gyötrelmeim pedig fizikai betegség formában is testet öltöttek. Úgy éreztem, hogy nem tudom megállni a helyem anyaként és feleségként. Egy szóval: teljesen mélyponton voltam.

Hónapról, hónapra, orvosról orvosra, segítőtől segítőig járva nem találtam a megoldást, minden egyre csak rosszabb lett.

Egy új kezdet…

Ekkor találkoztam kliensként a ThetaHealing technikával. Már az első konzultáció után éreztem, hogy erre van szükségem, így rövid időn belül elvégeztem az első tanfolyamot. Ezután nem volt: ez az, amit folytatni szeretnék, ez az, amivel foglalkozni szeretnék, így ezt a tanfolyamot számos másik követett.

Életcélom lett az, hogy támogassak másokat az önismeret útján, megmutatni nekik, hogy jobbá tudják tenni az életüket, megélhetik az álmaikat és elérhetik a céljaikat.

Egy csodálatos life coaching folyamat után úgy éreztem: erre a módszerre is szükségem van, ez az a tudás, amely még magasabb szintre tudja emelni a saját és klienseim életét. Miközben elkezdtem a life és business coach képzést, megérkezett az a felismerés is (amely már régóta ott „lapult” bennem), hogy életem nagy álma az, hogy embereknek úgy segítsek, hogy közben jelen vannak a lovaim is. A coach képzés tudásban, gyakorlatban és módszertanilag, technikailag rengeteget adott hozzá a mindennapjaimhoz, miközben a klienseim is fantasztikus eredményeket értek és érnek el folyamatosan.

…és egy nagy álom megvalósulása.

Abban a fantasztikus helyzetben vagyok, hogy lehetőségem van a lovaim otthoni tartására: ez azt jelenti, hogy rengeteg időt tudok velük tölteni és nagyon jól ismerjük egymást. Az, hogy együtt dolgozhatom velük, hogy velük együtt támogathatok másokat, hogy velük együtt tapasztalhatom meg azokat a változásokat, amelyeket más emberek életében is hoznak, az egyszerűen maga a csoda.

Ha úgy érzed, nem vagy a helyeden, nem azt az életet éled, amit szeretnél, egy szóval nem vagy önmagad, akkor sem kell kétségbeesned, hisz tudod, hogy van segítség. Támogatlak abban, hogy felismerd, újra elhidd: csoda az életed!

Tapasztalatból beszélek. Én is megjártam ezt a mély sötétséget, de reményt tudok adni, mert van belőle kiút. A két lábon járó példa vagyok erre.