Azok az emberek, akik megtanulják, hogyan kell irányításuk alatt tartani belső élményeiket, képesek arra, hogy életük minőségét is meghatározzák – ennél közelebb egyikünk sem igen kerülhet a boldogsághoz.

Csíkszentmihályi Mihály: Flow

Annak ellenére, hogy egészségesebbek vagyunk és hosszabb kort élünk meg, mint a korábbi korok emberei, mégis boldogtalanabbaknak tűnünk.

Dédszüleink, nagyszüleink korosztályában gyakran láthattunk olyan embereket, akik úgymond „jól voltak magukkal”, a helyükön voltak. Manapság a szegények is nagyobb „luxusban” élnek, mint régebben (például nem volt mindenkinek fürdőszobája, nem volt a birtokukban ilyen sok „okos eszköz”), ennek ellenére egyre többször tapasztaljuk azt, hogy nagyon sok ember érzi úgy, hogy elvesztegeti az életét, hogy az életüket inkább a stressz, a feszültség vagy az unalom jellemzi, mintsem az öröm, boldogság, elégedettség.

Vajon ez azért lehet így, mert emberként az a sors jutott nekünk, hogy soha ne legyünk elégedettek, mindig többre vágyjunk? Vagy egyszerűen csak rossz helyen próbáljuk megtalálni a boldogságot?!

Mi magunk vagyunk a boldogság!

A boldogság nem csak úgy megtörténik velünk, nem függ a szerencsétől, nem vehetjük meg pénzért. Egy szóval: nem a külső körülményektől függ, hanem tőlünk.

Persze nem úgy működik a dolog, hogy ma eldöntöm, hogy ezek után boldogan fogok élni, és ez így is lesz. Ez egy nagyon komoly munkafolyamat, ahol a legtöbbet és legintenzívebben önmagunkon kell dolgozni. Nem a tudatunkat kell átprogramoznunk, hanem a tudatalattinkat, hiszen az irányít minket.

Életünk minden egyes pillanatát teljes odaadással kell megélnünk, és akkor boldognak mondhatjuk majd magunkat. Itt nem csak a pozitív, hanem a negatív tapasztalatokra is gondolok, hiszen az életben nem mindig csak jó dolgok történnek.

Mindannyiunk életében volt már olyan pillanat, amikor úgy éreztük, hogy mi irányítjuk a dolgokat, a sorsunk urai vagyunk, nem pedig tőlünk független, külső erők hatására cselekszünk.

Ilyenkor teljesen átszellemülünk, és úgy érezzük, hogy életünk minden napjának ilyennek kellene lennie. Vannak, akik ezen a szinten megragadnak, mert ugyan élvezik ezt a pillanatot, de hosszú távon képtelenek fenntartani azt, vagy nem akarnak energiát befektetni a fejlődésükbe.

Mások viszont komoly mérföldkőként élik meg, ami nagyban hozzásegíti őket ahhoz, hogy változtatni akarjanak az életükön, jobban mondva az élethez és az önmagukhoz való hozzáállásukon. Kihívásként tekintenek arra, hogy meghaladják önmagukat, fejlődjenek, az önmegvalósítás útjára lépjenek.

Az embereknek meg kell tanulniuk megkeresni az utat, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

Lehetséges megoldások

Az élet minden történése, minden tapasztalata olyan információ, ami elraktározódik bennünk. Ha képesek vagyunk ezeket az információkat kontrollálni, akkor meghatározhatjuk, milyen legyen az életünk.

Ebben segíthet a Life Coaching, a ThetaHealing® vagy a Soul Coaching.

Ezeknek a technikáknak a legfontosabb célja az önmegismerés, az önfejlesztés, a kiteljesedés. A minket korlátozó blokkok feloldásával, a folyamat során tapasztaltak hosszú távon való beépítésével az életünkbe, eljuthatunk oda, hogy elmondjuk magunkról, jól érezzük magunkat a bőrünkben, mert úgy cselekszünk, ahogyan azt mi jónak látjuk.

A coaching technika segítségével nyitottabbakká válunk a világ dolgaira, jobban megismerjük önmagunkat, tisztán látjuk a céljainkat és vágyainkat. A coach sohasem kész megoldásokat kínál fel, nem ad tanácsokat, hogy mit hogyan kell megoldani, hanem célzott kérdéseket tesz fel az ügyfél által kijelölt célok elérése érdekében, viszont a megoldásokat a kliensnek kell megtalálnia.

Nincs jó vagy rossz döntés. A döntés a tiéd, azt a lépést kell megtenned, ami szerinted a leghelyesebb. Mindenki maga dönti el, hogy hogyan éli az életét. Ha elfogadja, hogy az egy csoda, amit ajándékba kapott, akkor igyekszik mindent megtenni azért, hogy önmaga legyen, hogy olyan életet éljen, ami örömteli számára.

Gyógyulás ThetaHealing® segítségével

Vannak az életben kellemetlen, sőt tragikus pillanatok is. Azokat sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hiszen mindez az épülésünket szolgálja. A változás olykor kemény próbatétel elé állítja az embert. Nem mindegy, hogyan épülnek be ezek a tapasztalatok a tudatalattinkba.

Amennyiben negatív reakciót adunk rájuk, akkor gátló, akadályozó tényezőként fognak funkcionálni a későbbiekben, amely korlátokat nagyon nehéz lesz ledönteni, ha nem vagyunk készek a változtatásra. Ha úgy érezzük, hogy a Life Coaching során nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, akkor bátran vágjunk bele a ThetaHealing® technika nyújtotta gyógyulásba.

Ha a coach által feltett kérdések célba is találnak, a gyakorlatok során azonban úgy érezzük, hogy belső tényezők (különböző hitrendszerek, minták) gátolnak minket céljaink és álmaink elérésében és megélésében, akkor ez a technika nagyban a segítségünkre lehet.

A ThetaHealing® lényege, hogy a Teremtőhöz meditáció útján kapcsolódunk, a konzulens és a gyógyulni vágyó személy közösen, théta állapotban vagyunk, és a Teremtő energiáján, a Feltétlen Szereteten keresztül pozitív mintákkal írjuk felül a tudatalatti blokkjait.

A gyökérproblémák kiásása után célzottan ezekre a kérdésekre kapunk majd válaszokat. Az ásás során nagyon fontos, hogy a kliens maga ismerje fel és értse meg az összefüggéseket, hogy bizonyos gátló tényezők hogyan és miért vannak jelen a tudatalattinkban, és hogy miért nem tudtuk azokat még elengedni.

A ThetaHealing® nem más, mint a tiszta válaszok módszere. Általa a saját életünk teremtőivé válunk, a folyamat középpontjában mi magunk vagyunk, el kell határoznunk, hogy változást szeretnénk, és annak érdekében mindent meg is teszünk.

Ha szeretnél többet megtudni a Life Coaching vagy a ThetaHealing® technikáról, akkor jelentkezz bátran az oldalon megtalálható elérhetőségek valamelyikén!